پخش جنجالیترین فیلم سینمای ایران از تلویزیون بعد از ۲۰ سال – بلاگی ها
پخش جنجالیترین فیلم سینمای ایران از تلویزیون بعد از ۲۰ سال – بلاگی ها
به گزارش بلاگی ها به نقل از تسنیم، یکی از پربینندهترین بخشهای کنداکتور نوروزی، پخش فیلمهای سینمایی است. هر ساله تلویزیون برای این ایام، جدیدترین فیلمهای سینمایی ایرانی و خارجی را استفاده میکند. اما به نظر میرسد امسال سهم پخش فیلمهای سینمایی ایرانی جدید کمتر از سالهای گذشته باشد.
چرا که اگر به فهرست فیلمهای سینمایی تعطیلات عید نوروز سال ۱۳۹۹ نگاه کنیم، نامهای آشنایی همچون «شبی که ماه کامل شد» نرگس آبیار، «تختی» بهرام توکلی، «سرخپوست» نیما جاویدی و حتی فیلم «زندانیها» مسعود دهنمکی را برای اولین بار روی آنتن برد. در آن سال ۱۴۰ فیلم جدید سینمایی ایرانی و خارجی از تلویزیون پخش شد.
در سال ۱۴۰۰ فیلمهای متنوعی روی آنتن رفتند؛ در کنار پخش «خروج» ابراهیم حاتمیکیا، سیما در دقیقه ۹۰ اعلام کرد که سورپرایزی دارد و بهترین فیلم جشنواره فجر را به همراه «تکتیرانداز» برای اولین بار قبل از اکران در تلویزیون به نمایش درآورد. بنابراین «یدو» و «تک تیرانداز» قبل از اکران عمومی به تلویزیون آمدند. بعد از اکران این دو فیلم، ترجیح دادند در تلوبیون اکران آنلاین داشته باشند.
اما شاید تنها شگفتانه امسال جشنوارههای سینمایی تلویزیون، حضور «مارمولک» بعد از دو دهه باشد. فیلمی که کمال تبریزی در دهه ۱۳۸۰ ساخته و اکران آن با اتفاقات عجیب و غریبی همراه شد. پرویز پرستویی نقش اول این فیلم را بازی کرد و بهرام ابراهیمی، شاهرخ فروتنیان، مرحوم رضا سعیدی، مهران رجبی، فریده سپاه منصور، سهیلا رضوی، رعنا آزادیور، مائده طهماسبی، نقی سیف جمالی، سیدمهرداد ضیایی، سیروس همتی، حسین سلیمانی و فرزین محدث در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.
این فیلم در مدت کوتاهی که روی پرده اکران قرار داشت، بیش از ۸۰۰ میلیون در آن زمان به فروش رسید.
پرویز پرستویی و یک نقش ماندگار
داستان این فیلم اقتباسی از فیلمهای «ما فرشته نیستیم» و «زائر» است که با بومیسازی قصه فیلم، نگاهی متفاوت به مسئله روحانیت و جامعه دارد. روستای آهار در شمیران و مسجد و مدرسه حاج قنبرعلی خان تهران از مکانهای اصلی فیلمبرداری این فیلم بودند.
رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک دزد سابقهداری است که بارها دستگیر و زندانی شده، اما در آخرین دستگیری، اتهام او سرقت مسلحانه است. رضا را به زندانی تحویل میدهند که رئیس آن آقای مجاور مردی بسیار سختگیر و انعطافناپذیر است. رضا در حادثهای مجروح میشود و به بیمارستان خارج از زندان منتقل میشود. در آنجا لباس یک روحانی بیمار را میرباید و در لباس روحانیت موفق به فرار از بیمارستان میشود. او با مصونیتی که در لباس تازه پیدا کرده به یک شهرک مرزی میرود تا از این طریق و با گذرنامه جعلی از کشور خارج شود؛ اما با روحانی که قرار بوده به عنوان امام جماعت به آن روستا اعزام شود اشتباه گرفته میشود و امامت جماعت مسجد روستا را برعهدهاش میگذارند.
او با شیوههای خودش مردم را موعظه و راهنمایی میکند و چندین بار اعمال خلافکارانهاش به سوءتعبیر نیکوکاری قلمداد میشود. به هر حال در روستا مریدهای زیادی پیدا میکند و خود او نیز کمکم تحت تأثیر لباس و موقعیت جدید قرار گرفته و شخصیتش عوض میشود و در روستا نامش بر سر زبانها میافتد و به اعمال مثبتی روی میآورد تا اینکه آقای مجاور رئیس زندان که همه جا به دنبال او میگردد، به سراغش میآید؛ اما او هم دیگر مایل نیست رضا را با دستبند دستگیر کند.
یکی از نکات جالب توجه این است که گفته میشود «مارمولک» را ابتدا قرار بود رضا میرکریمی و سپس حاتمیکیا بسازند اما این دو از ساخت آن منصرف شدند. پرویز پرستویی از مؤثرترین افراد در ساخت این فیلم بود و به گفته خودش مارمولک شاید تنها فیلمنامهای بود که قبل از صحبت با کارگردان و نویسنده، اول با بازیگرش مشورت شد.